News Search Services
Introduction to Elasticsearch
Share this event

Abstract
Elaticsearch este cunoscut pentru abilitatea sa de a fi scalabil si terraybtes de date din sute de noduri. Poate lucra eficient pe seturi de date mici sau mari – intrebarea este cum il folosesc?
Si cum ajung de la un set de specificatii la o aplicatie efectiva?

Acesta sesiune ofera o introducere practica in Elasticsearch pornind de la ce este Elasticsearch – si mai ales cum poti incarca date in Elasticsearch – pana la procesul de modelare a schemei conform cerintelor de cautare. Se va discuta despre construirea unor query-uri complexe folosind query DSL precum si a diferitelor tooluri disponibile pentru a intelege rezultatele finale.
La sfarsitul sesiuni, participantii vor avea o intelegere solida despre ce este si mai ales cum pot folosi Elasticsearch.

Speaker: Costin Leau e parte din echipa Elasticsearch, si lucreaza in prezent cu tehnologiile NoSQL si ‘Big Data’. Un veteran in open-source, Costin a condus mai multe proiecte Spring (Spring OSGi, GemFire, Redis, Hadoop) si e co-autor a unei specificatii OSGi. Speaker la diverse editii EclipseCon/OSGi DevCon, JavaOne, Devoxx/Javapolis, JavaZone, SpringOne, TSSJS pe teme ce includ Java/Hadoop/Spring.

Agenda
18:00 – 18:30 receptie
18:30 – 20:00 prezentare & discutii libere

Eveniment sponsorizat de:

Start: 4/14/14 06:00 PM
End: 4/14/14 08:30 PM
Location:
Hotel Opera Plaza

Hotel Opera Plaza
Cristal Room
Str. G-ral Traian Moşoiu, Nr. 10-12, Cluj-Napoca

Contact: Gabriel Pop